Sainpas viimein päättelyjä myöten valmiiksi elämäni ihka ensimmäiset kantoliinasukat, jotka matkailevat tänään kummitytön jalkoihin. Lankana mulla oli näissä Novita Nalle, ja ohje löytyi Kaksin kaunihimpi -blogista. Ymmärrys ei aluksi meinannut riittää polviosan kutomiseen, mutta niin sitä vain tarpeeksi monta kertaa yritettyään viisastuu. Seuraaviin kantoliinasukkiin mie valitsen ehkä vähän pirtsakammat värit, vaikka kyllä nääkin ihan kivan väriset mielestäni on.

kantoliinasukat, villasukat, novita nalle

Huomenna me lähdetään Henkan kanssa käymään Kuopiossa. Vähän harmittaa, että en just tänä viikonloppuna ole Rovaniemellä - vaikka onhan täällä kotona oleminen tietenkin ihanaa! Mulle on tärkeää päästä pyhäinpäivänä käymään rakkaiden ihmisten haudoilla, mutta huomenna täytyy etsiä muualle haudattujen muistomerkki. Ehkä mie ensi viikolla pääsen sitten myöhässä viemään kynttilät haudoille. :)
Mie kutoa huitasin kolmannet oman mallin mukaiset kirjoneulepolvisukat! Tällä kertaa lankana oli Novitan Tuomas, jonka kanssa tuli valmista jälkeä nopeasti. Ohje näihin sukkasiin löytyy täältä. Taidankin alkaa tekemään näitä ihan liukuhihnatuotantona, sen verran ärsyyntynyt oon yhä yhtään vaikeammista malleista.

kirjoneule, polvisukat, lumihiutale, neulekaavio

Terveisiä muuten kotoa! Mie oon nyt muutaman päivän Joensuussa, sunnuntaina tieni vie jälleen kohti Rovaniemeä. Työssäoppimisjakson puoliväli on nyt saavutettu, vielä neljä viikkoa uusia oivalluksia ennaltaehkäisevästä hyvinvointityöstä jäljellä :)
Mie kuuluin siihen etuoikeutettuun jengiin, joka ehti tilaamaan supertarjouksessa ollutta Novita Tuomas -lankaa Kärkkäiseltä ennen kuin se loppui kesken. Tää vaikuttaa ihan kivalta langalta, villan vähäinen määrä tosin näkyy ja tuntuu jonkinasteisena öö... köysimäisyytenä? Noh, joka tapauksessa mie ensi töikseni väkersin langasta pitkävartiset pitsisukat, joiden ohje löytyy täältä. Nyt odotellaan mielenkiinnolla, kuinka kauan nää sukat kestää käytössä. Nää nimittäin asettuivat heti äiskän jalkoihin, joululahjakasaan en kehdannu pistää kun pikkuisen mokailin kutoessani näitä yön pimeinä tunteina. Kuvat ovat tälläkin kertaa tasoa minun kännykkä - Rovaniemellä elämisessä on se huono puoli, ettei parempia kuvausmahdollisuuksia ole saatavilla :D

novita tuomas, pitsisukat, villasukat

novita tuomas, pitsisukat, villasukat

villasukat, pitsisukat, novita tuomas

Mie lupasin pyhästi itselleni, että kunhan nää sukkelit valmistuu, mie jatkan välittömästi kammottavien Fireweeds-sukkien kutomista. Nyt pääsi kyllä käymään niin, että aloitinkin ihan toisen työn. Miten voikin olla, että yks ainoa sukkamalli herättää minussa näin paljon vastenmielisyyttä! Tuntuu, että hyppäisin mieluummin benji-hypyn ko kutoisin ne kammotukset loppuun. Ehkä se vielä tästä lähtee. Nyt mie kuitenkin taidan siirtyä sen ihan toisen työn pariin!
Mie heräsin tänään siihen tosiasiaan, että lokakuu alkaa lähestyä loppuaan. Se tarkoittaa sitä, että mie olen hengaillut yhteiskunnallisten soveltavien työssäoppimisen merkeissä Rovaniemellä kohta kuukauden. Reilu kuukausi jäljellä, ja homma onki sitten jo ohi!

Mie oon siis harjoittelussa Rovaniemen Neuvokkaassa, joka on paitsi vapaaehtoistyön keskus, myös paikallista Järjestötaloa koordinoiva taho. Täällä riittää siis järjestöjä ja erilaisia toimintamuotoja. Mulla on kyllä ollu tässä hommassa ihmettelemistä.

Mie hain tänne harjoitteluun, koska oon ite lukioaikoina käyny täällä vapaaehtoistyön peruskurssin, ja tää paikka oli eräänlainen ponnahduslauta omalle järjestö- ja vapaaehtoistoiminnalle. Paljon on muuttunut niistä ajoista - työntekijöistäkin vain yksi oli silloinkin, vuonna 2008 täällä. 

Minun pääasiallinen homma on tehdä kyselytutkimus koulujen ja päiväkotien ylimääräruoan jakelusta. Neuvokas siis jakaa ilmaista ruokaa yli 60-vuotiaille joka arkipäivä koulujen loma-aikoja lukuunottamatta. Homma hoituu käytännössä vapaaehtoisvoimin, ja viime vuonna annoksia jaettiin 4858 kappaletta. Aika merkittävää hommaa siis! Mie yritän tässä kovasti selvittää, miten ruoanjakelu on vaikuttanut palvelun käyttäjien toimeentuloon ja koettuun hyvinvointiin.



Muutenkin rovaniemeily on ollu aika jees! Mie oon täällä ollessani käynyt rukoustanssikurssin ja aloittanut geokätköilyn. Lisäksi oon sukuloinu parhaani mukaan ja opetellut ajamaan autoa tässä päässä Suomea. Sukkaaki oon yrittäny kutoa, mutta Fireweedsit ei nyt oikeen etene. Noh, tänään pitäisi muuan pitsisukkien valmistua. 



Rovaniemi-fiiliksistä mie haluan palata kauas menneisyyteen muuan ala-astetoverini kaverikirjaan. Tässä teillekin tiedoksi muinaisia tulevaisuudensuunnitelmiani. 


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
Joskus ei oikein lähde. On vaikeaa. Tuskallista suorastaan. Inspiraatio on kadonnut ja puikoilla nököttää jokin, joka ei tunnu omalta eikä millään tasolla mielenkiintoiselta. Voihan sukan kutomisen väliaikainen raastavuus.

Mie siis otin KyJy 2015 -haasteeni osaksi Fireweeds-sukat, joiden ohje löytyy täältä. Ihana ja kaunis malli, mutta inhottava tehdä. Kantapää ja kärkikavennukset meni vähän yli ymmärryksen, mutta viikkoja kestäneen prosessin ja tsiljoonan purkamiseen jälkeen se on valmis! Siis sukista ensimmäinen. Yksi ja ainoa. 

kirjoneule, fireweeds, villasukat

kirjoneule, fireweeds, villasukat

Nämä kaikessa sumeudessaan taiteelliset kuvat mie nappasin yön pimeinä tunteina kännykälläni, pahoittelut laadusta siis. Kauniithan ne on, vaikka ei sielunsisaruksia näiden sukkien kanssa ollakaan. Ovat muuten kokoa 39-40, ja sopivat sironilkkaiselle. Jos luulet saavasi minulta joululahjan ja nää olis hyvä vaihtoehto, niin vinkkaa!

Mie alan nyt välissä kutoa rehdisti sukkia seiskaveikasta, tulevatpahan ainakin nopeasti valmiiksi. Tälle teen parin, kunhan oon henkisesti valmis tikuttamaan alati jatkuvaa kirjoneuletta kakkosen puikoilla. Tarkemmat tiedot näistä sukista ilmestyvät tänne siinä vaiheessa, kun toinenkin sukka on olemassa. Toivon sen tapahtuvan vielä tän kuukauden puolella!