Muutaman muuttujan villasukat

Viime aikoina mie olen mokannut moneenkin otteeseen, mutta kaksi virhettä haluan ehdottomasti nostaa ylitse muiden:

1. Heitin puhelimeni lattialle. Niin käy aika usein, mutta tää kyseinen kerta oli ilmeisesti jollain tavalla liikaa, ja näyttö muuttui tuhannen tsirbulabirbuloiksi. Nyt luuri on huollossa, ja tilalla on aika epä-älyllinen Lumia, joka saa minut aika suuresti kaipaamaan ikiomaa puhelintani. Lumian kamera on - uskomatonta mutta totta - vielä huonompi kuin rakkaan Motorolani kamera, joten sukkakuvissa turvaudun tästä lähtien seuraavan parin viikon ajan vilunkipeliin tekemällä kollaaseja ja muokkaamalla suurimmista sutuista pois sen, mikä vain irti lähtee. (Toim. huom. Tällä kertaa kuvien suttuisuus on kyllä vähän niinq muuten oma syy koska huono valaistus, mutta kuka oikeasti jaksaa odottaa sukkien kuvaamista aamuun asti?)

2. Päätin kutoa jämälangoista Niina Laitisen suunnittelemat joulukalenterisukat. Aika nopeaahan siinä sitten kävi niin, että työhön varaamani jämät eivät riittäneet mihinkään, joten piti alkaa kaivelemaan lankalaatikkoa. Alla olevasta kuvasta voitte nähdä sukan varressa piilevän hienon ajatuksen tulevasta värimaailmasta, mutta kantapään jälkeen peli oli jo aika lailla menetetty. Kärjen tumma hämmennysosio taitaa olla jotain akryyliä kaiken muun kammottavuuden lisäksi - muuten sukat ovat siis Novitan 7 Veljestä -langasta väkerretyt. Mutta siis, ihana malli ja ihana ajatus, heikko lankavalikoima ja toteutus. Nää taitaa lähteä lahjaksi sille kaikkein ei-objektiivisimmalle ihailijalleni eli äipälle.

joulukalenterisukat, jämälangat, polvisukat

Huomenna aion ostaa lankani kaupasta ja unohtaa jämälangat seuraavaksi 10 vuodeksi. Ajatuksena ois väkertää miehen yksiväriset sukat jollain kikkakolmosella höystettynä, ei siis ihan perussukkia kuitenkaan. Jos tiedät jonkin huikean sukkamallin tähän tarkoitukseen, niin vinkkaa ihmeessä!
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Miesten yksivärisiin sukkiin hieno malli on Merenkulkija :)

  Nuo joulukalenterisukkasikin näyttävät ihan hyviltä, vaikka ovat jämälangoista tehdyt. :) Itsellänikin on tällä hetkellä menossa jämälankasukkaprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tartuin siihen, ja nyt on Merenkulkijat tulossa :)

   Poista
 2. Ihanat sukat...
  "onnittelut" lumiaan tutustumisesta. Tiedän niin tunteen... erehdyin itselleni ostamaan ja sitten työnantaja päätti hankkia minulle työkäyttöön täsmälleen samanlaisen puhelimen. hermo menny jo pari kertaa. Parasta keskittyä vain sukkien tekemiseen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, kyllähän tuo hermoja riipii. Onneksi tää ei jatku ikuisesti :D

   Poista
 3. Voi ei. :D Mut hianothan noista sukista tuli, kaikesta huolimatta! Yksivärisiin sukkiin ehdottaisin tätä mallia. Ihan vaan siksi, etten ole sitä vielä itse jaksanut kokeilla. Voisit sitte kertoa, onko se hyvä vai huono ohje/malli. :D Hihi. Ohje on siis Sukkalehdestä vuodelta 2014. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onpas kyllä kivan näköinen malli, täytyy tätä joskus kokeilla!

   Poista