Kirjoneulepolvisukat + ohje

Muistatteko, kun alkukesästä loihdin seuraavannäköiset kirjoneulepolvisukat?


viking ville, kirjoneulepolvisukat, neuleohje

Enemmän kuvia ja höpinää kyseisestä sukkaparista löydät täältä. Ohjetta kyseisen linkin takaa ei kuitenkaan löydy, ja niinpä muuan ystäväni sitä muutama viikko sitten minulta pyysi. Aloinpa siis väkertämään elämäni ensimmäistä ohjetta. Se oli hieman haastavaa, sillä nuo ylläolevat sukat ovat jo ajat sitten menneet lahjaksi. Siispä kudoinkin uudet versiot jämälangoista, jotta saisin realistisen ohjeen loihdittua. Sukista tuli vähintäänkin mielenkiintoiset, sillä lanka loppui kesken useamman kerran. Kaikkia ohjeen mukaisia kuvioita en saanut jämälankavalikoimani avulla edes lohdittua. Näissä on seiskaveikkaa, Viking Villeä ja vähän akryylilankaakin.


kirjoneulepolvisukat, novita 7 veljestä, ohje

kirjoneulepolvisukat, novita 7 veljestä, ohje

kirjoneulepolvisukat, novita 7 veljestä, ohje

kirjoneulepolvisukat, novita 7 veljestä, ohje

Mutta siis - tässä laatimani ohje (tarkalleen ottaen sukan varren ohje) muidenkin kuin sitä pyytäneen ystäväni käyttöön:

Luo 64 silmukkaa tummemmalla langalla ja jaa ne neljälle sukkapuikolle (16 s/puikko). Neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta 15 krs. Neulo sitten 2 krs sileää neuletta. Aloita sitten kirjoneule kaavion mukaisesti alkaen sen oikeasta alareunasta. Kun olet neulonut lumihiutalekuvion, kavenna sen jälkeisellä kerroksella 2 s seuraavasti: kerroksen alussa neulo 5 s, neulo 2 oikein yhteen, neulo kunnes kerroksen silmukoista on jäljellä 7 s, tee ylivetokavennus, neulo loput 5 s normaalisti. Toista tällaiset kavennukset joka 4. krs vielä 2 kertaa. Työssä on nyt 58 silmukkaa.

Neulo kavennusten jälkeen yksi kerros normaalisti, ja tee sen jälkeen vastaavat kavennukset uudestaan. Työssä on nyt 56 silmukkaa (14 s/puikko). Vaalea lanka tulee nyt kirjoneuleen pohjaväriksi. Sahalaitakuvion aikana ei tehdä kavennuksia. Sahalaitakuvion jälkeen tee jälleen kavennukset ja toista ne vielä kerran ennen salmiakkikuviota. Nyt työssä on 52 silmukkaa (13 s/puikko). Tee loput kavennukset vaalean osuuden päätyttyä joka 4. krs niin, että jäljelle jää haluamasi määrä silmukoita.


kaavio, kirjoneule, villasukka

Toivottavasti ohjeesta on hyötyä jollekulle! Kertokaahan, jos olen unohtanut mainita jotain olennaista :)
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia: