Mörkölapaset ja kalastajan kolttu

Aion jälleen kertoa tuntemuksiani Mörkö-lapasista. Viimeisimmät valmistuivat muutama päivä sitten vähän (tai no aika paljonkin) alkuperäisestä muokatulla ohjeella. Uudistuneesta ohjeesta saan kiittää tuntematonta kanssaneulojaa, joka muuan Facebookin käsityöryhmässä tarjoutui muokkaamaan ohjeesta minulle sopivamman. Tässä siis lopputulos:

novita nalle, mörkölapaset, lapaset

novita nalle, mörkölapaset, lapaset, kirjoneule

novita nalle, kirjoneule, mörkölapaset

Lankana mulla oli tälläkin kertaa Novita Nalle, ja puikot kokoa 1,25 mm. Uusi ohje mahdollisti lumihiutalekuvion neulomisen lapasen kärkeen. Alla vertailun vuoksi vanhalla ohjeella neulotut lapaset, joita esittelin aiemmin täällä.

novita nalle, kirjoneule, mörkölapaset

Aito ja alkuperäinen Mörkö-lapasten ohje löytyy Ravelrystä, vieläpä selvällä suomen kielellä! Varoitan silti vielä - jos käsialasi ei ole vähintäänkin tiukahko, voi alkuperäinen ohje tuottaa kolmemillisillä puikoilla toteutettuna lapionsuojuksen. Ei mulla muuta.

Ei kun onpas mulla muutakin! Löysin vahingossa muutaman pikkumummon virkkaaman pitsiliinan, jotka aion ehdottomasti tunkea osaksi vielä suunnittelun tasolla olevaa häämekkoani, johon etsin inspiraatiota täällä.


Harmi vaan, että nää on tehty kalastajalangasta. Tää tyyppi menee joku kaunis päivä naimisiin meleko karheassa koltussa.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Silmukkamäärien kanssa pelaaminen on kyllä turhauttavaa, kartan sitä viimeiseen asti. :D Mutta ihana ajatus kyllä itsetehdystä hääpuvusta. Itse en ihan niin ahkera ole, että tekisin, vaikka mielessä kävi! Enkä enää kerkeiskään tehdä. Ehkä sitten se kastemekko lapsille, jos niitä joskus saan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastemekko vois olla jopa ihan kiva tehä, kun siinä on aika paljon vähemmän väkertämistä! Miekään en kyllä mitenkään erityisen ahkera ole - ainakaan virkkaajana - joten toi hääpuku on vielä kunnianhimoisen ajatuksen tasolla. Mutta kyllä se sieltä vielä valmistuu... ehkä. :D

   Poista
 2. Ihanat nuo mörkölapaset. Tuo puikkokoko on kyllä ihan älyttömän pieni siihen nähden, että itse neulon nallea 3.5 mm puikoilla. Minkäköhän kokoiset mun käsialalla noista lapasista tulisi...

  Itsetehty hääpuku kuulostaa todella upealta! Ajattelin koulussa tehdä juhlapukukurssilla häämekon, vaikkei sillä ole minulla käyttöä vielä vuosiin. Mutta onpahan sitten valmiina, kun tulee tarve!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniatyyrilapaset varmaankin :D Ei ehkä kannata kokeilla! Ja niinpä, häämekko on hyvä olla olemassa noin niin kuin valmiiksi. Kammottavaahan sellaista ois tehdä tiukalla aikataululla!

   Poista