Elämäni järkyttävin lankalöytö ja sukkametodi

Raflaavalle otsikolle uskollisena aion kertoa teille maailman kammottavimmasta langasta. Ostin sitä Lankamaailmasta joskus muinoin kaksi kerää, koska se maksoi euron - taitaapi olla samanlaisessa tarjouksessa tälläkin hetkellä. Järkyttävällä tavalla pätkävärjätty tekokuitumössö nimeltä Zandra strömpegarn hengaili lankalootassa aika kauan ennen kuin keksin mitä mie sillä tekisin. Ja vihdoinpa keksinkin - opettelen Magic Loop -homman! Ei haittaa, vaikka kaikki menisi pieleen, koska tämän langan tuhoutuessa ihmiskunta ei menetä yhtään mitään.

Zandra strömpegarn, Magic loop, villasukat

Zandra strömpegarn, Magic loop, villasukat

Zandra strömpegarn, Magic loop, villasukat

Suurehkojen alkuvaikeuksien ja niiden jälkeen alkaneen tylsän tikutteluosuuden myötä valmistuivat homeinen armeijasukka -lookin mukaiset lyhytvartiset sukat. Magic Loopiin eli kahden sukan yhtä aikaa kutomiseen löysin parhaat vinkit VeryPink Knitsin Youtube-kanavalta. Mie taidan olla maailmankaikkeuden ainoa ihminen, joka ei tähän hommaan sitä kokeiltuaan ihastunut - silmukoiden luomisessa pitää käyttää apupuikkoja, kantapäästä tuli ihan pöljä, teräosan tekeminen kestää noin suurinpiirtein iankaikkisesti eikä mikään tunnu valmistuvan ikinä. 80 cm pitkä pyöröpuikko oli aivan liian lyhyt, suostuisin kokeilemaan vain ja ainoastaan jollain kolmimetrisellä, jos vielä tätä hommaa pitäisi tehdä. Suosittelen Magic Loopia kuitenkin niille, jotka ei meinaa saada toista villasukkaa aloitettua sitten millään.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Et ole ainut joka ei taikasilmukasta välitä, muakaan se ei yhtään innosta! Se on jotenkin tosi vaivalloisen tuntuista.. En voinut olla nauramatta sanaparille homeinen armeijasukka -look :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mulla oli odotukset liian korkealla, aattelin että Magic Loop mullistais koko minun kutomisharrastuksen... Ja kyllähän nuo aika homeisilta näyttää! :D

   Poista
 2. Ei tarvi apupuikkoa silmukoiden luomiseen, ainakaan jos käyttää Judys Magic Cast On nimistä luomistapaa. superhelppo. Ite en tykkää tehdä kahta samalla kertaa, mutta muuten neulon aina ja kaiken magic loopilla. Yksi kerrallaan. Paljon mukavampaa kun sukkapuikot ei heilu joka suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä kokeilla, tää apupuikon kanssa tekeminen oli sen verran turhauttavaa :D Hmmm, pitäisköhän itekki kokeilla kutoa yks sukka kerrallaan - jos tää Magic Loop alkaisikin tuntumaan kivalta!

   Poista
 3. Itse en ole looppausta vielä kokeillut, mutta nuo kyseiset akryylilangat on tulleet tutuiksi, kun niitä joskus ostin Lankamaailmasta täältä Turusta - tuolla samalla tarjoushinnalla, jolla ne ovat siellä olleet myynnissä jo varmaan puoli vuotta. :D Tuo mustavalkea väri näyttää vähän ankealta, mutta esimerkiksi valko-sini-keltainen oli mielestäni oikein kiva, kun siitä yhdet lasten sukat tein aikoja sitten. Värit jopa osuivat hienoksi kierteeksi sukan ympäri! Samaten se sateenkaaren väreissä oleva näytti broken seed -nilkkasukissa oikein kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ehkä Zandralla on siis vielä toivoa! Tän kammotuksen jämä menee kyllä silti apulangoiksi :D

   Poista
 4. Opettelin kanssa tekniikan enkä tykännyt, palasin takaisin normisukkatekniikkaan. Puiset sukkapuikot sen sijaan olivat iso helpotus alkuvaiheeseen - eivät enää putoile silmukat puikoilta kuten metallisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo puisia vielä kokeillutkaan kun pelkään, että ne vääntyy kutoessa. Täytyypä laittaa nekin harkintaan, koivuiset vois olla hyvät :)

   Poista
 5. Ei ollut muuten looppaaminen munkaan juttu. Tai sitten lähdin liian hankalasti liikenteeseen kun päätin tehdä kuplasukat (uusi tekniikka myös), siis molemmat sukat, kerralla. Ja mulla oli kuitenkin ihan 120 cm kaapeli :D Aikaavievää ja hankalaa kun sai liikutella kokoajan kaapelia eessuntaas. Huomattavasti nopeammin saan normisukkapuikoilla neulottua sukat kuin sukat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kyllä ollut haastetta :D Mullakin jäi se hommaa nopeuttava tekijä huomaamatta, ehkä tuota looppausta pitäisi vaan jaksaa harjoitella niin se ei ois niin hidasta.

   Poista
 6. Hohoo, kivaa että saa myös tämän näkökulman looppaamiseen. Itse en ole sitä koskaan kokeillut mutta en myöskään aio (ainakaan ihan hetkeen) kokeilla, koska kyllä perinteisessä menetelmässä on sitä jotain! ;) Siitä tulee hyvä fiilis. Metalliset puikot olen kyllä vaihtanut puisiin aikaa sitten, koska kädet kestää niitä paremmin ja puikot pysyy silmukoissa ja toisin päin. Mut jokaisen oma tapa - paras tapa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, perinteinen menetelmä on minustakin hieno menetelmä! Mie olen vähän unelmoinut puisista puikoista, mutta toisaalta metallisissakaan ei oo mitään vikaa. Ehkä en vaan tiedä, mistä jään paitsi :D

   Poista
 7. Tosi hieno siitä lopputuloksesta tuli, vaikkka lankaa vähän moititkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt pitäis tästä jääneelle langanjämälle keksiä vielä jokin käyttökohde...

   Poista