Epäonnen kirjoneulelapaset

Mie sain tuossa jonkin aikaa sitten tilauksen lapasista. Kriteerit olivat seuraavanlaiset:
1) kuvio häätyy olla
2) koko mielellään tosi iso.
Ja näinhän mie sitten aloin tuumasta toimeen, kaivelin kirjoneulekaaviot kehiin ja otin esille kolmosen puikot. Asiahan on niin, että mie normaalisti kudon 1,25 mm:n puikoilla, jos ohje käskee valitsemaan kolmoset. Muutoin tulee lapio. Nyt tilauksessa olikin nimenomaan lapiokoko, joten aattelin, ettei ois voinu paremmin sattua.

Sitten tulikin pari muuttujaa. Ne kolmosen puikot oli joululahjaksi saamani koivupuikot, joita en ollut ennen kokeillut. Enpä ois osannu aavistaakaan, että puikkojen materiaali vaikuttaa näin rajusti käsialaan! Metallisilla olisi ehkä tullutkin koko XXL, mutta nää aikaansaannokset mahtuu hädin tuskin minun käteen. Käsiala muutenkaan ei ollut parhaimmillaan, miten puikkojen materiaali voikin vaikuttaa kaikkeen?

kirjoneulelapaset, fair isle, novita nalle

Ekan lapasen kohdalla ois voinu vielä perua koko projektin, mutta enhän mie semmosia harrasta. Nyt löytyy siis lapaset kokoa kapeakätinen ala-asteikäinen (ehkä), vinkkaa siis jos tunnet jonkun sellaisen, joka on lapasia vailla. 

Mutta niin, se toinen muuttuja. Valmiiden lapasten kuvaaminen hämärässä soluhuoneessa ja omissa käsissä oli vähän haastavaa. Tästäpä näette.

kirjoneulelapaset, fair isle, novita nalle

kirjoneulelapaset, fair isle, novita nalle

kirjoneulelapaset, fair isle, novita nalle

Näiden lapasten ohje löytyy siis täältä. Taidanpa heittää paksummat ja huomattavasti metallisemmat puikot kehiin, ja aloittaa samalla ohjeella uudet lapaset. Ihan kiva malli tää nimittäin on, ja onhan ne tilauslapaset joskus saatava valmiiksi!
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Itse oon myös huomannut, miten paljon puikkojen materiaali vaikuttaa. Mulla se menee tosin just toisin päin. Puisilla puikoilla neulon kai löysempää (pelkään, että menevät poikki), kun niillä tulee paljon isompia tuotoksia kuin metallisilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä se ilmeisesti meneekin noin päin :D Aika jännää kyllä, täytyypä ihan mielenkiinnosta kokeilla vielä niitä hiilikuituisiakin. Saas nähdä, minkä kokoista niillä tulee...

   Poista
 2. Mulla tulee löysempää koivusilla puikoilla ja käytänkin niitä kirjoneuleessa.
  Kivat lapaset ❤

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit lapaset kumminkin, harmi, ettei koko täsmännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, onneksi maailmasta löytyy erikokoisia käsiä! Kiitos :)

   Poista
 4. Täälläkin käsiala vaihtelee sen mukaan, millaiset puikot on käytössä. Puisilla tulee tiukkaa (pitää olla 0.5 mm paksummat, jotta mallitilkku täsmää) ja metallisilla vielä tiukempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D meillä taitaa olla vähän päinvastaiset ongelmat käsialan suhteen!

   Poista
 5. Harmi, niin nätti malli on kerrakseen. Ei muuta kuin toista kierrosta perään, niin ei pieni epäonnistuminen jää harmittamaan. Kauniit tumput kuitenkin tuli, joten ne voi aina lahjoittaa jollekulle toiselle. Lohduttavaa kuulla että muillakin puikot vaikuttaa noin paljon. Olen viime aikoina ihmetellyt, että mikä mättää kun käsiala on eri kuin ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kyllä, eikun uutta putkeen vaan! Kyllä on ihmeellistä tämä välineurheilu, kun puikot tosiaan vaikuttaa niin paljon.

   Poista