Sormikkaat mummotyyliin

Uuden vuoden alkajaisiksi - tai no, itse asiassa jo vähän viime vuoden puolellakin - mie päätin kutoa sormikkaat. Yritin saada sellaiset aikaiseksi koko syksyn verran, mutten koskaan edennyt ajatuksen tasolta minkäänlaisiin käytännön toimiin. Nyt, kun inspiraatio viimein iski, mie kaivoin lapaslaatikostani pikkumummon tekemät sormikkaat ja laadin niihin ohjeen mallista tuijottellen ja erinäisiä neulekuvionettiohjelmia hyödyntäen. 


sormikkaat, kirjoneule, Novita Nalle

Mulla ei siis ole havaintoa siitä, mistä näiden sormikkaiden ohje on alunperin peräisin, joten en julkaise aikaansaamaani neulekaaviota. Erinäiset ohjelmat kaavioiden tekemiseen paljastuivat kuitenkin aika avartaviksi, ja mie ainakin kehityin neulojana ja vähän ihmisenäkin niitä ihmetellessäni. Tää tekniikan ihmelapsi tosin onnistui käyttämään melkeinpä enemmän aikaa kaavion laatimiseen kuin sormikkaiden kutomiseen.

sormikkaat, kirjoneule, Novita Nalle

En oo koskaan osannut kutoa sormikkaita, ja nytkin tenkkapoo tuli heti, kun piti alkaa sormia väkertämään. Pikkurillin tein uusiksi aika monta kertaa, ja nytkin se on liian tiukka. Sormet ovat myös suhteettoman lyhyitä kämmenosaan verrattuna, vaan eipä se mitään - äiskä ehti jo ihastua näihin! Seuraavan parin kohdalla mie voinkin sitten yrittää keksiä paremman tavan sormien aikaansaamiseksi.

sormikkaat, kirjoneule, Novita Nalle

Nyt työn alla on samaista kaaviota hyödyntäen lapaset. Lisäksi tässä pitäisi väkertää kummitytölle jokin eläinaiheinen pipo ja itselle isoäidinneliöstä takki. Mie menin sitoutumaan langattomaan tammikuuhun, eli tykötarpeet pitäis yrittää löytää omasta lankalaatikosta. Ehkäpä näiden projektien jälkeen pakastimeen vakisäilytykseen joutuneet langat vihdoin mahtuvat oikeaan paikkaansa... 

Ps. Tein käsitöihin liittyvän lupauksen tälle vuodelle! Tavoitteeni on siis 100 (!!!) valmista käsityötä joulukuun loppuun mennessä. Katsotaan, miten käy :)
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Ihanat sormikkaat! (: Ja ohhoh, aikamoinen tavoite, onnea siihen. Mie en oo sitoutunu mihinkään muuhun kuin pariin tilaustyöhön. Lankojakaan ei onneksi oo kuin semmoin kauppakassillinen, joten sekin varmaan kulunnee tässä vuoden alkupuoliskolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tavoitteet pitää asettaa korkealle, onpahan ainakin tänä vuonna tekemistä :D Ehkä mie 100 käsityön rajapyykin saavutettuani pääsen itsekin optimaaliseen lankatilanteeseen.

   Poista
 2. Ihanat sormikkaat. Todella kauniit.
  Kova tavoite sinulla tuo 100 työtä. Ei onnistuisi minulta. Tsemppiä siihen!

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit sormikkaat. Aivan ilmeisesti kannatti käyttää aikaa kuvion piirtämiseen :)

  VastaaPoista