Iskälle pipo!

Mie sain Henkalta joululahjaksi Eline Oftedalin Norjalaiskuviot-neuleohjekirjan. Paljastinkin jo eilen täällä blogin puolella, että kyseinen opus tarjoaa ohjeen muun muassa vessapaperirullan päälliseen. Mie päätin kuitenkin aloittaa jostain käytännöllisemmästä ja päädyin tekemään pipon. Työn edetessä alkoi tuntua siltä, että tää vois olla iskälle hyvä. Hänelle tämä siis pyhien jälkeen lähtee Postin avustuksella seikkailemaan. Kooltaan piposta tuli ehkä vähän liian iso, mutta eipähän ainakaan purista päätä!

Norjalaiskuvioisen pipon kanssa sopii samaan kuvaan iskältä muutama vuosi sitten saatu iki-ihana norjalainen villapaita. Siinäpä siis syy näyttäytyä jälleen - tällä kertaa ihan naamaa myöten - bloginkin puolella.


neulottu pipo, norjalaiskuviot, kirjoneule
neulottu pipo, norjalaiskuviot, kirjoneule

neulottu pipo, norjalaiskuviot, kirjoneule

neulottu pipo, norjalaiskuviot, kirjoneule

Lankana pipossa on seiskaveikka, ja kutomisvälineinä toimivat 3,5 mm:n pyöröpuikot - kerrankin ihan ohjeen mukaisesti! Siksi piposta vähän väljä varmaan tulikin, kun mitä ilmeisimmin multa puuttuu taito kutoa niin tiukkaa neulosta kuin ohjeet olettavat. Norjalaiskuviot-kirjassa on ylipäätään tosi paljon ohjeita seiskaveikan paksuisille langoille, mikä on ihan superkivaa - yleensä ohjeet edellyttävät ohuemman langan käyttöä. Suomen kieli on myös plussaa, kun ei tarvi koko ajan käsityösanastoa selailla.

Norjalaiskuviot-opus on eka käsityöohjekirja, joka on asuntooni viimeisen viiden vuoden aikana eksynyt. Kovin kauaa se ei saa edustaa käsityökirjallisuutta itsekseen, sillä miehän menin ja voitin tänään Illuusia ihmemaassa -blogin järjestämästä arvonnasta Neuleita miehelle -opuksen. Kohta taidan siis siirtyä tikuttamaan miesten villapaitoja :)

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti