Virkattu häämekko -inspiraatio

Heti alkuun muutama sana väärinkäsitysten ja sydänhalvausten välttämiseksi - tän postauksen otsikon perusteella ei tule päätellä mitään minun siviilisäädyn muutoksista. Mie en ole siis mennä hurauttamassa naimisiin nytjaheti, mutta meleko hurmaavan idean mie keksin perustuen sille olettamukselle, että jonain päivänä minunkin häitä tanssitaan. Jutun nimi on siis virkattu häämekko. Ideassani aika keskeistä on myös se, että haluaisin virkata sen ihan ite. Tein tässä alustavaa tutkimusta siitä, että jos oikein komean koltun haluaa, niin sitä täytyis aika lailla täyspäiväisesti virkata viitisen kuukautta, että sen sais valmiiksi. Homman kesto mitataan siis vuosissa, jos siihen ei halua panostaa tuntikaupalla aikaansa joka päivä. Anyways, tää on niin hieno idea, että tähän vois melkein vuosia käyttääkin. Seuraavassa muutama löytö Internetin ihmeellisestä maailmasta aiheeseen liittyen. 


virkattu häämekko, crochet wedding dress
Kuvan häämekko ja muutama muukin vastaava kolttu löytyy täältä.
crochet wedding dress, virkattu häämekko
Tää häämekko puolestaan löytyi täältä. Linkin takana on 14 muutakin jäätävän hienoa virkattua mekkoa.
crochet wedding dress, virkattu häämekko
Tähän häämekkoon löysin ohjeenkin! Ravelryssä kyseinen ohje maksaa huikeat 10 dollaria.
Näiden ja monen muun joukosta aion siis tulevaisuuden hienoimman kolttuni löytää. Muutama kysymys tosin täytyy ratkaista ennen sitä. Mitäköhän lankaa tämmösiin sitten käytetään? Miltä tuommoinen päiväpeiton tapainen mekko tuntuu päällä? Tuleekohan siinä kylmä?

Noh joka tapauksessa - vaikka nää nyt olikin aika hienoja löytöjä, niin täytyy elämässä jotku prioriteetit olla. Taidanpa siis jatkaa tiskirätin neulomista!
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. tuo ensimmäinen! aivan ihana!! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo ensimmäinen on aivan ihana, katselin muutama vuosi sitten samaa kuvaa. Laitan likin jossa on käytetty vanhoja pitsiliinoja, ja kuinka painavaksi puku tulee pitseistä. http://susannantyohuone.blogspot.fi/2013/07/tee-se-itse-morsian.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Hommastahan tosiaan selviäis vähemmällä, kun ostais osan liinoista kirpparilta :)

   Poista
 3. Ihania mekkoja. Minulla on äidin varastoissa yksi valtava valkoinen pitsiliina odottamassa mekonhelmaksi sitten jonakin päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, oispa mullakin sellainen! Tuollaiset on kyllä aarteita :)

   Poista
 4. Tuo ensimmäinen on niiiiiin ihana, että melkeinpä tässä alkaa toivomaan muutosta omassa sivilisäädyssään! :D

  VastaaPoista
 5. Satuin eksymään jotenkin blogiisi ja pakko kommentoida että kokemusta on kyseisenlaisesta mekosta. Itse olen myös nähnyt tuon ensimmäisen kuvan mekon ja siitä päättänyt että kun häitä tanssitaan minulla täytyy olla virkattu hääpuku. Tosiaa omassa mekossani käytimme novitan valkoista Kartano-lankaa. Yllättävän nopeasti liinat syntyi. Apuna virkkaamassa minulla oli äiti ja anoppi. Puvun aluskankaaksi valitsin raakasilkin koska se hengittä. Puku oli yllättävän vilpoinen, ei yhtään liian kuuma. Painavahan siitä tulee kun tilkkuja on paljon. Jos kuitenkin puvusta tekee napakan niin se pysyy hyvin päällä. Suosittelen kyllä lämpimästi että ei muuta kun virkkaamaan kun se oikea päivä koittaa :)

  Tässä vielä kuva puvustani: https://fi.pinterest.com/pin/391742867565878925/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä tuli monta hyvää vinkkiä, kiitos niistä! Tuo Kartano-lanka taitaa kyllä olla melko lailla parasta tähän tarkoitukseen. Sun pukus on kyllä todella ihana, jotain tuollaista ajattelin itsekin :)

   Poista