HAASTE: Villasukilla väkivaltaa vastaan

Juhannuksen aikoihin mie bongasin erinäisten uutisten joukosta sellaisen yhdistyksen kuin Naisten Linja Suomessa ry. Kyseinen yhdistys muun muassa ylläpitää Naisten Linjan puhelin- ja verkkopalveluita sekä ryhmätoimintaa, ja määrittelee tehtäväkseen tukea väkivaltaa pelkääviä naisia ja tyttöjä, riippumatta väkivallan muodosta. Mie itse en ole joutunut kokemaan väkivaltaa ja olen siitä enemmän kuin onnellinen, enkä voi edes kuvitella, kuinka tärkeä juttu tuo Naisten Linja voi joillekin ihmisille olla, jotta pääsisivät elämässä eteenpäin.

Mutta miksi mie tästä asiasta villasukkablogissani kirjoitan? Siksi, että lueskellessani Naisten Linjan sivuja heräsin siihen tosiasiaan, että tätä hommaa haluan tukea. Itse asiassa mie haluan, että mahdollisimman moni muukin tukee sitä. Naisten Linjalle soittavista naisista joka neljäs jää vaille vastausta yhteydenottojen suuren määrän vuoksi, eivätkä vertaistukiryhmiin pääse kaikki sinne haluavat. Siksi kehitin aasinsillan villasukkien ja Naisten Linjan välille varainkeruumielessä. Tämä on siis HAASTE sinulle, joka harrastat sukkien kutomista ja sinulle, joka tykkäät niitä pitää jalassasi.

Haasteeseeni voit sukan kutojana osallistua siten, että teet villasukat - tyyli on täysin vapaa. Materiaalikin saa itse asiassa olla vaikka bambua, jos se tuntuu mielestäsi mukavammalta. Sukkien valmistuttua tehtävänäsi on saada sukkasi myytyä itse määrittelemääsi hintaan. Kauppaa ne esimerkiksi jollekin kaverillesi tai pistä huutokauppa blogissa pystyyn. Lahjoita sukista saamasi rahat täältä löytämiesi ohjeiden mukaan. Haasteesta voit halutessasi kertoa blogissasi, ja tämänkin blogitekstin kommenttiosiossa saa paljastaa, miten lahjoitusprosessi eteni. Villasukkien kuluttajana puolestaan osallistut yksinkertaisesti ostamalla haastetta varten kudotut sukat!

(EDIT: Jos haluat varmistaa, että raha menee oikeaan osoitteeseen, pyydä ostajaa lähettämään sinulle kuvakaappaus tilisiirron kuitista tai ota maksu vastaan itse, ja toimita rahat sitten Naisten Linjalle.)

Mie tuon oman korteni kekoon koon 38 piirakkasukilla, jotka on kudottu Silver Soft -langasta. Lanka on 100% akryyliä, joten nämä taitavat toimia parhaiten pyhäsukkina. Hinta 15 e, ilmoita kiinnostuksesi joko täällä Bloggerissa tai vaikka Facebook-viestillä! Laitan sukat tulemaan, kun potentiaalinen ostaja on laittanut rahat Naisten Linjalle. Kustannan kaupan päälle postituskulut, jos ostaja asuu eri paikkakunnalla kuin mie.

(EDIT: Nämä sukat ovat löytäneet omistajan!)

piirakkasukat, silver soft

piirakkasukat, silver soft

piirakkasukat, silver soft


Ja nyt ei kun mukaan kutomaan - tai siis oikeaoppisemmin neulomaan - maailmaa paremmaksi!

Ps. Kuten kuvakulmista ja kuvien laadusta voi päätellä, on minun hovikuvaajani kameroineen tällä hetkellä eri paikkakunnalla ko mie. Näillä eväillä täytyy kuitenki selvitä vielä useampi viikko, sillä maanantaina mie lähen elämäni neljännelletoista riparille ja sen jälkeen vierailen Napapiirin tuolla puolen. Sukkien potentiaalinen uusi omistaja saa siis nämä piirakkasukkaset 13.7 alkavalla viikolla.

Pps. Jos sukkien kutominen tai ostaminen ei tällä kertaa nappaa, niin täällä voit liittyä Naisten Linjan jäseneksi ja pääset toiminnan tukemisen lisäksi vaikuttamaan yhdistyksen päätöksen tekoon. Mieki liityin muutama päivä sitten!
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Mä olen ehdottomasti mukana tässä haasteessa :)
  Anu

  VastaaPoista
 2. Minä olen ollut Naisten Linjan jäsen jo pidemmän aikaa, ja olen haaveillut myös vapaaehtoisena toimimisesta. Pidät tärkeää asiaa esillä! Taidanpa ostaa tätä haastetta varten tehdyt sukat jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki haluaisin olla jotenki konkreettisesti mukana Naisten Linjan toiminnassa! Pitää katsoa, josko ensimmäisen jäsenmaksulaskun ohessa kertoisivat toimintamahdollisuuksista :---)

   Poista
 3. Jokos nämä on löytäneet omistajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, facebookin kautta löytyi ostaja! Enpäs ollut muistanut ollenkaan blogitekstiä tämän osalta päivittää, kiitos siis muistutuksesta :)

   Poista