Pitsiunelmia

Juhannuksen aikana mie sain valmiiksi jo edellisessä postauksessa mainostamani Elinan pitsiunelmat. Mallin ohje löytyy siis täältä, mutta kuten mie jo aiemmin mainitsin, niin muokkasin sitä aika paljonkin saadakseni itselleni sopivat sukat. Ohjeesta poiketen mie kudoin sukat alusta loppuun 3,5 mm:n puikoilla, ja loin alussa 16 silmukkaa per puikko. Joustinneuleen jälkeen lisäsin neljä silmukkaa, yhden kullekin puikolle. Vertailun vuoksi - alkuperäisessä ohjeessa aloitussilmukkamäärä oli 17, ja silmukoita lisättiin kuusi. Aina ei tosiaankaan mene siis käsialat yksiin. Loppusukka menikin sitten vähän näppituntuman mukaan, ja kaventelin kun hyvältä tuntui! Tää malli taitaa piirakkasukan ohella olla lempparini pitsisukkien saralla kautta aikojen. :)

Lankana sukissa käytin aikaisemminkin ihastelemaani Silver Softia. Värit meni sukissa sopivasti eri kohtiin.

pitsisukat, elinan pitsiunelmat, silver soft, polvisukat
Vaikka lanka onkin 100% akryyliä, tuntui sukat ainakin kuvaamisen ajan tosi mukavilta jaloissa.

pitsisukat, elinan pitsiunelmat, silver soft, polvisukat
Langan kestävyydelle mie naureskelin jo edellisessä postauksessa, mutta oon nyt kuullu ihan positiivisiakin arvioita. Näitä voi ehkä jopa joskus käyttää!

pitsisukat, elinan pitsiunelmat, silver soft, polvisukat
Sukkien takana oli pieni pitsikuvio, joka sopivasti piilottaa kerroksenvaihtumiskohdan.

Vielä en oo kerennyt päättämään, pidänkö sukat itelläni vai annanko ehkä joululahjaksi. Teräosasta tuli ehkä ihan pikkuisen liian pitkä mulle, joten nää saattaa sopia paremmin koon 39 jalkaan. Noh, onhan tässä puoli vuotta aikaa miettiä. Mie jatkan parhaillaan saman langan parissa, tällä kertaa vaiheessa ovat piirakkasukat. Väkertelen myös vähän turhankin mielenkiintoisia jämälankasukkia. Katsotaan, mitä tulee...

Ja kuten joku tarkkasilmäinen ehkä kenties jopa mahdollisesti havaitsi, niin blogini yläpalkkiin on ilmestynyt mystinen välilehti nimeltään KyJy 2015. Käykäähän tsekkaamassa, mitä se tarkoittaa noin yleensä ja minun kohdallani! Kuinkas moni muu aikoo osallistua?
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti