Selbuvotter III

Lapasten kutominen on minun mielestä noin pääsääntöisesti pyllystä, ja siksi toiminkin ensisijaisesti villasukkamasiinana. Lapasiin saa kuitenkin aika hienoja kirjoneulekuvioita, joista nää norjalaistyyppiset Selbut on ehdoton suosikkini. Tää malli on siis nimeltään Rigmor's Selbu mittens, ja ohje näihin löytyy täältä. Ensimmäistä kertaa mie en suinkaan näitä väkertänyt, vaan aiemmat aikaansaannokset ovat tarkasteltavissa täällä ja täällä.

kirjoneule, lapaset, selbu

Harjoitus todellakin tekee mestarin, sillä aiemmat kaksi paria ei oo näyttäneet ollenkaan niin hyviltä kuin nämä. Reeniä vaatii vielä peukalon silmukoiden poimiminen - ihan saumatta ei kyllä tuo kämmenosan kuviointi jatku pitkin peukaloa. Yritys on kuitenkin hyvä!

kirjoneule, lapaset, selbu

Tikuttelin tälläkin kertaa 1,5 mm:n puikoilla, ettei lapasista olisi tullut ihan lapioita. Lankana näissä lapasissa käytin valkoista Novita Nallea ja jämäkerän mustaa Gjestal Maijaa, joka kerrankin kuin ihmeen kaupalla riitti juuri ja juuri. Gjestal Maijan erinäisiä jämäkeriä multa löytyy muutenkin aimo kasa, joten seuraavaksi pitää varmaankin repäistä ja tehdä kuvio-osuudet vaikka keltaisella. Olisko aika raju!

kirjoneule, lapaset, selbu

Selailin tässä blogiani ja huomasin, että ainakin viimeiset yhdeksän käsityöjuttuani on olleet kirjoneuleita. Pitäisköhän tässä palata aisoihin ja kokeilla välillä vaikka pitsineuletta? Oon selaillut erilaiset kuvioinnit mielessäni Ravelrya, ja ainakin Meereszauber Zopf -niminen malli kiinnostais kovasti. En oo uskaltanu vielä avata ohjetta, josko sekin on yhtä mystistä ulkomaankieltä kuin sukkien nimikin...

Ps. Sain tänään Henkalta lahjaksi iki-ihanat, sinapinkeltaiset palmikkovillasukat! Oisin halunnut näyttää niitä täälläkin, mutta ne ei oo kuulemma tarpeeksi hienot. Oikeesti ne on. <3
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset!
  Minäkään en niin kovin tykkää neuloa lapasia..se peukalo aina hirvittää, vaikka aina senkin saa tehdyksi ja harjoitushan tekee mestarin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Nää lapaset kestää juuri ja juuri, mutta sormikkaat ne vasta hirvitys onkin. Yhdet oon saanu elämäni aikana valmiiksi asti, ja voi että ne ärsytti.

   Poista
 2. Harjoitus tekee mestarin. Itse tykkään tehdä lapasia mutta jotenkin harvoin tulee tehtyä. (: Tuo sinun haaveilema sukkamalli näyttää ihan inhimilliseltä palmikolta, kokeilemaan vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta! Noita sukkia varten pitäis vaan hommata uutta lankaa, ja edellisetkin tuolla tulvivat yli lankalaatikon äyräiden :D

   Poista
 3. Mummoni on muinoin neulonut minulle useat vastaavat, tuli ihan nostalginen fiilis lapaskuviasi katsellessa. Siistiä työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää on kyllä mullekin melkoiset nostalgialapaset - taitaa olla mummojen suosima malli :)

   Poista