Mörkömeininkiä

Päällimmäinen Mörkö-lapastunne on ihastus. Jokainen tällaiset käsineet bongaava ihminen tuntuu olevan sitä mieltä, että mulletämmöisetnytjaheti. Ja huikean näköisethän ne onkin. Mie olen kaupungilla kävellessäni bongannut muutamat, ja kyllä niihin katse kiinnittyy. Itselleni en tosin tällaisia alkais tekemään, kun pikkumummon väkertämiä (maailman kauneimpia) lapasia ja sormikkaita on hyllyt täynnä.

Ihastelun alta puskee kuitenkin läpi myös epätoivo - mallissa kudotaan Novita Nallesta lapaset 60 silmukalla, joka on ainakin minun mielestä ihan liikaa. Niinpä mie tein viime syksynä tällaiset väärän kokoisina, ja viime viikolla rohkaistuin kokeilemaan uudestaan. Pitkän sumplimisen ja purkamisen jälkeen niistä tuli söpöt ja noin suurin piirtein oikean kokoisetkin. Puikkokoko puolittui ohjeen mukaisesta 1,25-millisiin. Lapasten kärjestä jäi myöskin aika roima osuus pois kokonaan.

mörkö, lapaset, novita nalle

mörkö, lapaset, novita nalle

mörkö, lapaset, novita nalle

Ihan ensimmäisen lapasversion kohdalla homma ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Mie päätin noudattaa ohjetta alusta loppuun asti, joten lapasesta tuli noin suurin piirtein kauppakassin kokoinen (tapahtuuko tällaista koskaan kellekään muulle?). Jos et vielä bongannut kuvaa kyseisestä viritelmästä minun fb-seinältäni tai Ihania lapasia! -ryhmästä, niin tässäpä alkuperäinen versio Mörkö-lapasista made by Katja:


Kehitystä on tapahtunut jonkin verran tuohon kanoottiin verrattuna, ja valmiit versiot lähtevät huomenna ystävälle lahjaksi. Seuraavat lapaset (ei tosin Möröt) ovat valmistumassa myöskin pikavauhtia - syksy saapuu :)

Ps. Uusia lukijoita, kivaa! Mie voisin lähiaikoina järjestää kunniaksenne vaikka elämäni ihka ensimmäisen ikioman arvonnan. 

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Mä taas jouduin lisään silmukoita kun mulle noi oli liian pienet xD Mutta mulla tais olla aavistuksen verran Nallea ohuenpi lanka. Ja iiiiisot kädet. Ihanat möröt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin se vain käsiala ilmeisesti vaikuttaa! Ja käden koko :D Yleensä mie oon ihan ohjetta seurailemalla saanu sopivan kokoisia asioita aikaan, mutta ehkä poikkeus vahvistaa säännön...

   Poista
 2. Mulla kävi just noin niinkun sulla tossa toisessa kuvassa, eli että lapasesta tuli melkosen iso verrattuna käden kokoon.. :D Jäi se projekti sitten siihen, täytyy ehkä joskus jaksaa yrittää uudestaan. Mutta hienot ne on kun koko on kohdillaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näiden kanssa tarvii kyllä aika hyvät hermot, jos sattuu olemaan yhtään löysempi käsiala. Purkaminen on aika masentavaa, kun on monta tuntia tuon mörön kohdalla kuljettanut tummempaa lankaa ja muutenki panosranut hommaan :D

   Poista
 3. Aika hurjat nuo jättimöröt :D Noihin mahtuisi vähän isommatkin kädet!

  VastaaPoista
 4. Noi on hienot, en ookkaan aikaisemmin tuollaisiin törmännyt! Uskaltaisikohan sitä itsekin lähteä kokeilemaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Hermohan siinä menee, mutta kivat niistä lopulta tulee :D Mie suunnittelen jo uusia...

   Poista