Pikkumummon jalanjäljissä: melkein oikeat Lapin sukat

Minun mummo - tuttavallisemmin pikkumummo - teki pääasiassa kahdenlaisia villasukkia. Mummon suosimaa polvisukkamallia mie hyödynsin jo aiemmassa postauksessa. Lyhytvartisemmat mummon kutomat sukat oli melkein poikkeuksetta Lapin sukkia, ja nyt mie päätin kokeilla niitäkin. Nää ei ole ihan aidot Lapin sukat, jos malliin tarkemmin tutustuu. Pikkumummo ei tehnyt näihin joustinneuletta, joten en tee minäkään. 

Värit määräytyi aika lailla sen mukaan, mitä kaapista löysin. Ruskea, vihreä ja sininen lanka ovat seiskaveikan ja Ville Vikingin jämiä, valkoinen puolestaan Basic Hjertegarnia. Oli muuten hintavuudestaan huolimatta tosi kökköä lankaa, ja oli ihan mahdotonta saada sen kanssa aikaan tasaista jälkeä. Noh anyways, tässä siis minun elämäni ensimmäiset melkein oikeat Lapin sukat!
Nämäkin taitaa mennä koko ajan kasvavaan joululahjakasaan. Jalo tarkoitus oli väkertää näistä koon 41 sukat, että olisin voinut lahjoittaa nämä serkulle. Mie kuitenkin tuttuun tapaan ajattelin jotenkin oudosti ja aloin kaventelemaan liian aikaisin. Sukkien kooksi tulikin siis 39, joten lahjan vastaanottaja taisi vaihtua lennosta!

Mie oon tosiaan yhä riparilla, mutta en malttanut oottaa näiden kuvaamista kotiutumiseen asti. Täällähän ei tietenkään ole silitysrautaa höyryttämistä varten, joten fiksuna tyttönä päätin siloittaa villasukkani kastelemalla ne oikein läpikotaisin. Nyt täällä haisee märkä koira. Einstein_92 kuittaa.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Liebster Award -haaste sinulle : http://openlangat.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos! :) Täytyypä tänään käydä tutkailemassa, millaisia kysymyksiä haaste pitää sisällään.

   Poista
 2. Heip!
  Löysin tieni sun blogiin kun googlasin tota KyJyä, ku törmäsin siihen jossain enkä tiennyt mikä se on. (:D) Päädyit kyllä heti lukulistalle, tykkään sun sukista ja teksteistä! Oon löytänyt hurjan määrän sukkia mitä haluisin itsekin kokeilla joskus, mutta oon viime aikoina ollut vähä laiska neuloja. Mutta ihanan inspiroiva blogi joka tapauksessa! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Toivottavasti KyJyn salaisuus selvisi :D Ja kiitos kommentistasi, tää kyllä lämmitti mieltä. Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 3. Voi miten ihanat sukat! Ja uutena lukijana ilmoittauvun, terve. :) Lapinsukkia en ole ikinä teheny, mutta on pitäny. Häätyy siis opetella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja mahtavaa, kun liityit lukijaksi - kiitos siis siitäkin! Kannattaa opetella, oli kiva malli tehä ja mukavasti istuu jalkaan.

   Poista